STOP THE HATE

10.32 pm / writing

Den största pointen med detta inlägg är hat av något slag mot kändisar. För jag verkligen klarar inte av att ha en blogg mer utan att skriva ett inlägg om detta. Dock nämner jag bara de kändisar jag vet om i detta inlägg, men jag vet att det finns hundratals andra som får hat etc. 

Mobbning. Hat. It hurts. It's wrong.

- Justin Bieber kom inte in i puberteten förrän han var ca. 16-17 år och hans dröm blev sann? Det gör han till en flicka och gay. 
- Zayn Malik har palestinska rötter (men han är varken född eller har någonsin bott där) och såg en dag ut såhär. Därför är han en terrorist och drogmissbrukare. Dessutom får han mer eller mindre hat för att han tar tatueringar och har kring 10 stycken för tillfället, och många är säkra och har 'bevis' på att han är otrogen med Perrie och att deras förhållande är fake.
- Demi Lovato har mått dåligt och skadat sig själv, varit på rehab för att bli bättre och är vacker - dvs. inte smal som en pinne. Därför är hon äcklig och fet.
- "Harry Styles har finnar. Han tar tatueringar vilket är väldigt väldigt felNiall Horan har fula och sneda tänder. Han kan inte sjunga och doesn't deseve to be in One Direction." 
- "Selena Gomez och Perrie Edwards utnyttjar Justin och Zayn för deras pengar, fame och publicity."
- Liam Paynes kompis Andy får hat för att han 'bara tänker på sig själv, sitt företag och Funky Buddha (en nattklubb som hans kompis äger)' och 'utnyttjar 1D-fans för att det ska gå bra för hans företag och FB'.
- Miley Cyrus är en hora. Taylor Swift är ful. Adele är fet. Rebecca Black kan inte sjunga. Jessie J är äcklig eftersom hon är bisexuell. Cher Lloyd är också hatad och för inte många dagar sedan bu:ade publiken på V-festival till henne och slängde upp på scen piss. Hon sprang iväg gråtande. 



Alla kändisar får mer eller mindre hat, för allt de gör och säger. De andas - människor hatar. De tar en liten rörelse - människor hatar. Vuxna människor, som borde ha ens lite vett i huvudet - hatar. De blir mordhotade. De blir ännu mer hatade. De är aldrig good enough och det är alltid någonting fel med dem. Ingen är aldrig nöjd och fortsätter hata och får kändisarna att må ännu sämre. Vad är det för nytta med att hata? Med att göra andra människor, man inte ens känner, att må skit? 

Perrie blev mordhotad och hatad av hennes pojkväns fans då de erkände att de dejtar. De fick, och fortfarande får, höra varje dag att förhållandet bara är ett skådespel så att Little Mix ska bli mer kända. Zayn blir anklagad för att vara otrogen mot henne. De fick båda så mycket hat att Perrie raderade sitt konto på twitter, och resten av LM gjorde det samma för att stöda henne. För några dagar sedan raderade även Zayn sitt konto, pga. all hat - kommentarer om hans religion och förhållande, han blev kallad terrorist, äckel, drogmissbrukare etc. Dock kom han tillbaka nästa dag för fansens skull, då de blev väldigt upprörda, ville ha honom tillbaka och trendade #ComeBackZayn nästan genast. 
Och man vet aldrig när detta händer pånytt.

Visst, det är inte hela världen då en kändis raderar sin twitter, men tänk på orsaken, varför till exempel Perrie och Zayn raderade sina konton. Det är bara fel. Så så fel. Och att man raderar ett konto på internet är inte så big deal men vem vet vad annat de gör, kommer göra eller tänker på? Då hatet går för långt och de klarar absolut inte av det mer. En vanlig person som jag och du kan aldrig någonsin få veta hur mycket hat de får. Aldrig. Någonsin. Därför vet man heller inte hur länge de orkar och kan stay strong. Man vet inte när de faller ihop och can't take it anymore.
Det första de kanske gör är att radera sitt konto på twitter. Då kan de fly från all hat på twitter. Men de får forfarande hat. Och då de inte klarar av det mer, vad gör de då för att fly? Kanske de tror att alkohol är en lösning? Tobak? Droger? Kanske de skadar sig själva?
Tycker ni det låter dumt, tänk på att de är faktiskt helt vanliga människor precis som vi. De är inte på något sätt annorlunda, förutom att alla känner igen deras namn. De kan också göra saker som vi gör då vi mår väldigt dåligt. Vi dricker alkohol, röker och tar droger för att glömma och lugna ner oss. Det kan de också göra. Vi skadar oss själva för att det 'tar bort smärtan'. De kan också göra så. Vi gör också självmord då allting går för långt. De kan också göra det. Vi lyssnar på musik för att det lugnar oss och vi kan fly till en annan värld. De kan också göra det. Men smärtan fortsätter. De får mer hat. Röker de för att lugna sig får de hat. Och allting blir värre. Och de röker ännu mer. Och tobak är ett finare ord för långsam död. My point: De är vanliga människor och kan göra vad fan som helst så hatet de får blir för mycket.

Det är ingen nytta med att hata på dem. Eller jo, har du en ordentlig orsak till det kan du väl få göra det. För du har ingen. Du känner inte dem. Troligtvis har du aldrig ens sett dem. De har aldrig gjort någonting åt dig. Du kanske inte gillar Justins musik, men det är ingen orsak till att kalla honom gay. Demi är inte pinnsmal men du har absolut ingen orsak att kalla henne fet och äcklig för att hon inte ser ut som en sticka. 
Att du inte gillar någons musik, sångröst, kropp eller utseende är INTE en orsak för dig att hata. Knappast är du själv perfekt heller. Don't judge them unless you're perfect. Vilket du inte är.

Även om Justin kanske inte säger rakt ut att it hurts att bli kallad gay hela tiden betyder inte att han mår bra av att höra det. Att bli kallad någonting man inte är, är inte roligt. Skulle du tycka det är roligt att bli kallad av tusen, miljontals okända personer att du är ful, fet och äcklig? Att bli mordhotad, mobbad och hatad för att din kropp valde att vänta med puberteten? Tänkte väl det. Alla dessa kändisar du hatar på har inte valt vem de blir kära i, hur de ser ut, hur de mår eller när de blir vuxna. Du har ingen orsak att hata.

Samma gäller såklart helt vanliga personer, i tillexempel din skola. Visst, du kanske tycker någon inte är vacker eller smal, men måste du verkligen säga rakt ut till den personen att han/hon är fet och ful och borde dö? Måste du verkligen visa miner, blickar och skratta då de går förbi dig? Du kan aldrig veta vad som går i den personens hjärna, som ingen annan vet. Han/hon kanske har försökt göra självmord som du inte vet om. Sen säger du att personen borde dö. Vad tror du händer? Personen smilar glatt och är lycklig resten av veckan? Nej. Han/hon kanske faktiskt gör självmord. En person som inte är den smalaste kanske hatar sig själv och har väldigt väldigt dåligt självförtroende. Du berättar till henne/honom att den är den festaste personen du har sett och att den är äcklig? Självförtoendet blir verkligen inte bättre av det. Trust me, I know. Håll allting för dig själv.

Så stop hating. Jag är inte perfekt, du är inte perfekt, de är inte perfekta. Ingen är perfekt. Alla är vi olika, men alla är vi vackra för det. Vi är alla vackra på vårt eget sätt. Är det inte hur man ser ut så är det kanske personligheten som är vacker istället. För vi är alla bra på vårt eget sätt. Vi är alla vackra. Ingen borde bli mobbad eller hatad. Ingen borde bli mordhotad. Ingen borde få höra att den utnyttjar sin pojkvän eller att förhållandet är bara ett skådespel. Oberoende om man är en kändis eller inte. Oberoende hur stark man är, man ska inte behöva höra sånt. För det gör ont. Till alla.

Du behöver inte älska någon. Du får hata någon hur mycket du vill, men don't send hate. Det enda du behöver göra är att respektera. Kändis eller inte.

Och sen detta med en fanbase. Directioners och Beliebers får en massa jävla hate, och 1D och Justin är också hatade av vissa människor, pga. deras fans. Detta är så jävla sjukt som det bara kan vara. Är kanske 90% av en fanbase irriterande betyder inte att alla är det. Det ger heller inte rätt till dig att hata artisten. Fansen och artisten är två helt olika saker. Och alla fans är olika. Alla är inte irriterande, skrikande fangirls. Alla är inte ass kissers. 

Att jag är ett stort fan av One Direction och Justin Bieber betyder verkligen inte att jag sitter hemma och skriker varje gång jag ser en video på dem. Det betyder inte att jag gråter och blir hysterisk varje gång jag ser en lite extra het bild på dem. Det betyder inte att jag måste älska alla deras vänner och flickvänner. Att jag tycker allting de gör är ett bra val. Jag har mina egna åsikter och gillar verkligen inte allt vad de väljer att göra. Men det gör vissa andra fans. Och det är oftast de som är jävla irriterande. Dock supportar jag allting de gör och accepterar det. Det är ändå deras liv, jag kan inte bestämma över det. But my point is - ALLA FANS ÄR INTE LIKADANA ÄVEN OM EN STOR DEL AV DEM KAN VARA HUR IRRITERANDE SOM HELST. Ok? OCH ALLA BELIEBERS ÄR INTE 10 ÅRIGA IRRITERANDE SMÅFLICKOR ÄVEN OM 90% AV DEM KANSKE ÄR DET. Ok? HAR NI FATTAT DETTA NU??!

Så sluta hata på fansen. Sluta kalla dem ord. Och sluta hata artisterna också. Du behöver inte gilla dem. Du behöver inte gilla någon alls. Oberoende hur någon ser ut, betér sig, hur känd den är, vilken sexuell läggning den har eller något, don't hate. Respekt är det enda vi alla vill ha.

Och gay är den sämsta förolämpningen någonsin. Så sluta använda det. Snälla. 

Think before you act.


Förlåt för att detta inlägg blev lite råddigt, men suger på att få en text kort och ordentlig D: Dessutom fattas en massa också som jag tänkte lägga med men.....

AMEN TO THIS TEXT

Jätte fint skrivet, det här tänker jag dela med mig på facebook så andra kan ta del av dina fina funderingar :)Inte visste jag att du var så här bra på att skriva :) Och fina åsikter har du också! :)

delar det förståss endast om du tycker det är okey? :)

guuuuuuuud så bra text. 100000000000000+ poäng. du har så rätt!!1



Leave a comment on this post here.

Leave your email to be notified when your comment has been answered. It will not be shown to anyone but me.
Please be nice when commenting. Thank you.


name:

e-mail: (only visible for me)

url:

comment: