Att välja studieplats or sumtiiiing

11.32 pm / daily life · writing

Världens dummaste rubrik. Känns konstigt att skriva ett till inlägg med mina tankar då jag annars gör det väldigtväldigt sällan men... JAG ÄR SÅ OTROLIGT STESSAD OCH KOMMER VARA DET DE FÖLJANDE 6 MÅNADERNA.

As most of you know är jag nu på nian, sista året i grundskolan, sista obligatoriska året i skolan. Och det är otroligt skönt. Älskar det. Men o andra sidan skrämmer det livet av mig. Det är nu jag borde veta vad jag vill med mitt liv, det är nu jag måste välja vad jag ska fortsätta studera med. Ska jag skaffa mig ett yrke, eller bara 3 år extra tänketid?

Egentligen har jag ju ännu ett par månader tid att tänka, gemensamma elevansökan or whatever it's called är först i februari-mars. Men endå, tiden går väldigtväldigt fort. Nu är det nästan 6 månader kvar, men det är bara att blinka några gånger och så har man bara 1 månad kvar. Och den person som jag är, ska veta det NU. Just för att tiden går så otroligt fort, och då det ä dags att veta kan jag inte välja ett piss, eftersom jag inte tänkt ut någonting alls. 

Vill så gärna bort från denna stad, men det betyder internat/egen lägenhet, vilket skämmer mig ännu mer. Tänk att bo ensam i en lägenhet mitt i en stad man inte känner, som 16 årig. Kanske inte precis det man tänkte sig som 8 åring. Klart finns ju internat-valet också men.... I don't like people. Och jag vill inte bo med någon jag inte känner, litar på och möjligtvis inte ens gillar. Även om internat boende vore hundra gånger billigare. Och mindre skrämmande.

Har tänkt på yrkesskola, men vet inte vilken inriktning, eller vart. Vet inte typ alls vad jag vill med mitt liv ju.. Varför ska man måsta bestämma sånt här som 15/16 åring? Visst finns ju alltid gymnasievalet vilket är typ samma sak som 3 år extra tänketid, beroende på om man redan vet vad man vill eller inte. Men tänk om man inte vet då heller, sist och slutligen är det ju inte så jätte stor skillnad på en 15 årig som ska veta vad den vill och en 19 årig som ska veta. 

Jag skulle vilja gå gymnasiet. Jag skulle vilja bli student. Jag skulle vilja ha en gymnasieutbildning. Jag skulle vilja ha ett par år mer tid att tänka. Jag skulle vilja bli hemma ett par år ännu. 
Men. Jag vill inte gå gymnasiet. Jag vill ha mitt yrke genast. Jag vill inte gå 3 år i en skola som jag kanske inte har någon nytta av i framtiden. Jag vill bort från denna stad
Men o andra sidan så om jag bestämmer mig för att bli lärare, så behöver jag gymnasiet. MEN HUR SKA JAG VETA VAD JAG VILL I DETTA SKEDE AV MITT LIV? Jag är bara ett barn ännu. Kan tänka mig att flytta till Helsingfors och gå gymnasiet där, men o andra sidan så varför flytta som 16 årig till en annan stad då man har ett helt dugligt gymnasie i sin hemstad? Att få nya kompisar och lära känna mig nya människor lockar mig nästan mest faktiskt. 

Vad jag kan tänka mig börja jobba med i mitt liv är typ lärare, dagis eller liknande. Något med barn. Men jag skulle också älska att gå i någonslags medielinje eller liknande, men jag skulle inte vila jobba med det i framtiden på heltid, och helst skulle jag vilja gå någon linje genast som jag faktiskt vill jobba med. 

VAD FAN SKA JAG GÖRA? Har suttit och sökt på svenska skolor runt om i landet redan flera dagar, för jag måste verkligen veta redan vad jag vill eller så blir jag tokig. Och av någon anledning lockar Helsingfors mig allra mest. Troligen för att jag ska dit senare i mitt liv också, så varför inte flytta dit genast? Hjälp mig någon. Snälla. 

a picture of your favorite band or artist

05.30 pm /

I brist på annat att blogga om så tänkte jag börja med this lista. Hatar egentligen listor men men.....


+ bl.a. Simple Plan, Cher Lloyd etc.

STOP THE HATE

10.32 pm / writing

Den största pointen med detta inlägg är hat av något slag mot kändisar. För jag verkligen klarar inte av att ha en blogg mer utan att skriva ett inlägg om detta. Dock nämner jag bara de kändisar jag vet om i detta inlägg, men jag vet att det finns hundratals andra som får hat etc. 

Mobbning. Hat. It hurts. It's wrong.

- Justin Bieber kom inte in i puberteten förrän han var ca. 16-17 år och hans dröm blev sann? Det gör han till en flicka och gay. 
- Zayn Malik har palestinska rötter (men han är varken född eller har någonsin bott där) och såg en dag ut såhär. Därför är han en terrorist och drogmissbrukare. Dessutom får han mer eller mindre hat för att han tar tatueringar och har kring 10 stycken för tillfället, och många är säkra och har 'bevis' på att han är otrogen med Perrie och att deras förhållande är fake.
- Demi Lovato har mått dåligt och skadat sig själv, varit på rehab för att bli bättre och är vacker - dvs. inte smal som en pinne. Därför är hon äcklig och fet.
- "Harry Styles har finnar. Han tar tatueringar vilket är väldigt väldigt felNiall Horan har fula och sneda tänder. Han kan inte sjunga och doesn't deseve to be in One Direction." 
- "Selena Gomez och Perrie Edwards utnyttjar Justin och Zayn för deras pengar, fame och publicity."
- Liam Paynes kompis Andy får hat för att han 'bara tänker på sig själv, sitt företag och Funky Buddha (en nattklubb som hans kompis äger)' och 'utnyttjar 1D-fans för att det ska gå bra för hans företag och FB'.
- Miley Cyrus är en hora. Taylor Swift är ful. Adele är fet. Rebecca Black kan inte sjunga. Jessie J är äcklig eftersom hon är bisexuell. Cher Lloyd är också hatad och för inte många dagar sedan bu:ade publiken på V-festival till henne och slängde upp på scen piss. Hon sprang iväg gråtande. Alla kändisar får mer eller mindre hat, för allt de gör och säger. De andas - människor hatar. De tar en liten rörelse - människor hatar. Vuxna människor, som borde ha ens lite vett i huvudet - hatar. De blir mordhotade. De blir ännu mer hatade. De är aldrig good enough och det är alltid någonting fel med dem. Ingen är aldrig nöjd och fortsätter hata och får kändisarna att må ännu sämre. Vad är det för nytta med att hata? Med att göra andra människor, man inte ens känner, att må skit? 

Perrie blev mordhotad och hatad av hennes pojkväns fans då de erkände att de dejtar. De fick, och fortfarande får, höra varje dag att förhållandet bara är ett skådespel så att Little Mix ska bli mer kända. Zayn blir anklagad för att vara otrogen mot henne. De fick båda så mycket hat att Perrie raderade sitt konto på twitter, och resten av LM gjorde det samma för att stöda henne. För några dagar sedan raderade även Zayn sitt konto, pga. all hat - kommentarer om hans religion och förhållande, han blev kallad terrorist, äckel, drogmissbrukare etc. Dock kom han tillbaka nästa dag för fansens skull, då de blev väldigt upprörda, ville ha honom tillbaka och trendade #ComeBackZayn nästan genast. 
Och man vet aldrig när detta händer pånytt.

Visst, det är inte hela världen då en kändis raderar sin twitter, men tänk på orsaken, varför till exempel Perrie och Zayn raderade sina konton. Det är bara fel. Så så fel. Och att man raderar ett konto på internet är inte så big deal men vem vet vad annat de gör, kommer göra eller tänker på? Då hatet går för långt och de klarar absolut inte av det mer. En vanlig person som jag och du kan aldrig någonsin få veta hur mycket hat de får. Aldrig. Någonsin. Därför vet man heller inte hur länge de orkar och kan stay strong. Man vet inte när de faller ihop och can't take it anymore.
Det första de kanske gör är att radera sitt konto på twitter. Då kan de fly från all hat på twitter. Men de får forfarande hat. Och då de inte klarar av det mer, vad gör de då för att fly? Kanske de tror att alkohol är en lösning? Tobak? Droger? Kanske de skadar sig själva?
Tycker ni det låter dumt, tänk på att de är faktiskt helt vanliga människor precis som vi. De är inte på något sätt annorlunda, förutom att alla känner igen deras namn. De kan också göra saker som vi gör då vi mår väldigt dåligt. Vi dricker alkohol, röker och tar droger för att glömma och lugna ner oss. Det kan de också göra. Vi skadar oss själva för att det 'tar bort smärtan'. De kan också göra så. Vi gör också självmord då allting går för långt. De kan också göra det. Vi lyssnar på musik för att det lugnar oss och vi kan fly till en annan värld. De kan också göra det. Men smärtan fortsätter. De får mer hat. Röker de för att lugna sig får de hat. Och allting blir värre. Och de röker ännu mer. Och tobak är ett finare ord för långsam död. My point: De är vanliga människor och kan göra vad fan som helst så hatet de får blir för mycket.

Det är ingen nytta med att hata på dem. Eller jo, har du en ordentlig orsak till det kan du väl få göra det. För du har ingen. Du känner inte dem. Troligtvis har du aldrig ens sett dem. De har aldrig gjort någonting åt dig. Du kanske inte gillar Justins musik, men det är ingen orsak till att kalla honom gay. Demi är inte pinnsmal men du har absolut ingen orsak att kalla henne fet och äcklig för att hon inte ser ut som en sticka. 
Att du inte gillar någons musik, sångröst, kropp eller utseende är INTE en orsak för dig att hata. Knappast är du själv perfekt heller. Don't judge them unless you're perfect. Vilket du inte är.

Även om Justin kanske inte säger rakt ut att it hurts att bli kallad gay hela tiden betyder inte att han mår bra av att höra det. Att bli kallad någonting man inte är, är inte roligt. Skulle du tycka det är roligt att bli kallad av tusen, miljontals okända personer att du är ful, fet och äcklig? Att bli mordhotad, mobbad och hatad för att din kropp valde att vänta med puberteten? Tänkte väl det. Alla dessa kändisar du hatar på har inte valt vem de blir kära i, hur de ser ut, hur de mår eller när de blir vuxna. Du har ingen orsak att hata.

Samma gäller såklart helt vanliga personer, i tillexempel din skola. Visst, du kanske tycker någon inte är vacker eller smal, men måste du verkligen säga rakt ut till den personen att han/hon är fet och ful och borde dö? Måste du verkligen visa miner, blickar och skratta då de går förbi dig? Du kan aldrig veta vad som går i den personens hjärna, som ingen annan vet. Han/hon kanske har försökt göra självmord som du inte vet om. Sen säger du att personen borde dö. Vad tror du händer? Personen smilar glatt och är lycklig resten av veckan? Nej. Han/hon kanske faktiskt gör självmord. En person som inte är den smalaste kanske hatar sig själv och har väldigt väldigt dåligt självförtroende. Du berättar till henne/honom att den är den festaste personen du har sett och att den är äcklig? Självförtoendet blir verkligen inte bättre av det. Trust me, I know. Håll allting för dig själv.

Så stop hating. Jag är inte perfekt, du är inte perfekt, de är inte perfekta. Ingen är perfekt. Alla är vi olika, men alla är vi vackra för det. Vi är alla vackra på vårt eget sätt. Är det inte hur man ser ut så är det kanske personligheten som är vacker istället. För vi är alla bra på vårt eget sätt. Vi är alla vackra. Ingen borde bli mobbad eller hatad. Ingen borde bli mordhotad. Ingen borde få höra att den utnyttjar sin pojkvän eller att förhållandet är bara ett skådespel. Oberoende om man är en kändis eller inte. Oberoende hur stark man är, man ska inte behöva höra sånt. För det gör ont. Till alla.

Du behöver inte älska någon. Du får hata någon hur mycket du vill, men don't send hate. Det enda du behöver göra är att respektera. Kändis eller inte.

Och sen detta med en fanbase. Directioners och Beliebers får en massa jävla hate, och 1D och Justin är också hatade av vissa människor, pga. deras fans. Detta är så jävla sjukt som det bara kan vara. Är kanske 90% av en fanbase irriterande betyder inte att alla är det. Det ger heller inte rätt till dig att hata artisten. Fansen och artisten är två helt olika saker. Och alla fans är olika. Alla är inte irriterande, skrikande fangirls. Alla är inte ass kissers. 

Att jag är ett stort fan av One Direction och Justin Bieber betyder verkligen inte att jag sitter hemma och skriker varje gång jag ser en video på dem. Det betyder inte att jag gråter och blir hysterisk varje gång jag ser en lite extra het bild på dem. Det betyder inte att jag måste älska alla deras vänner och flickvänner. Att jag tycker allting de gör är ett bra val. Jag har mina egna åsikter och gillar verkligen inte allt vad de väljer att göra. Men det gör vissa andra fans. Och det är oftast de som är jävla irriterande. Dock supportar jag allting de gör och accepterar det. Det är ändå deras liv, jag kan inte bestämma över det. But my point is - ALLA FANS ÄR INTE LIKADANA ÄVEN OM EN STOR DEL AV DEM KAN VARA HUR IRRITERANDE SOM HELST. Ok? OCH ALLA BELIEBERS ÄR INTE 10 ÅRIGA IRRITERANDE SMÅFLICKOR ÄVEN OM 90% AV DEM KANSKE ÄR DET. Ok? HAR NI FATTAT DETTA NU??!

Så sluta hata på fansen. Sluta kalla dem ord. Och sluta hata artisterna också. Du behöver inte gilla dem. Du behöver inte gilla någon alls. Oberoende hur någon ser ut, betér sig, hur känd den är, vilken sexuell läggning den har eller något, don't hate. Respekt är det enda vi alla vill ha.

Och gay är den sämsta förolämpningen någonsin. Så sluta använda det. Snälla. 

Think before you act.


Förlåt för att detta inlägg blev lite råddigt, men suger på att få en text kort och ordentlig D: Dessutom fattas en massa också som jag tänkte lägga med men.....

the hunger games

07.46 pm / beauty & nail art · daily life

006010
DETTA KOM I POSTEN IDAG SÅ NU ÄR JAG VÄLDIGT SUPER MEGA LYCKIG YAY. Så nu vet ni alla vart jag kommer befinna mig ikväll. Fast först ska jag fixa lite på Maries bloggdesign. :)

Dessutom har jag lackat naglarna igen. In case någon är intresserad så ser de ut såhär. 
016007 

INSPIRATION: tattoos

11.17 pm / daily life · inspiration


brist på bloggnings ideér.

Senast köpt

08.54 pm / daily life

002005013015016023
Var till stan på måndagen för att köpa nagellack och nagellacksborttagningsmedel men köpte lite mer än jag egentligen skulle...