2012

12.00 pm / personal

Fem händelser som varit bra det här året? 
- Simple Plan + We The Kings koncert på min födelsedag. 
- Fick biljetter till Justin Biebers koncert nästa år.
- Konfirmationsläger i Nagu.
- Började sista året i grundskolan, 5 månader kvar!
- Tog en piercing i tungan. 

Fem händelser som varit mindre bra det här året?
- Konfirmationsläger i Nagu. 
- Alla motorcykel/moped/bil olyckor som hänt hela tiden.
- En släkting dog. Saknar honom något otroligt.
- Min bror flyttade hemifrån. 
- Operation.

Något minne du aldrig kommer glömma?
Min födelsedag då jag var på Simple Plans koncert. Och konfirmationslägret I guess. Knappast operationen heller.

Höll du ditt nyårslöfte?
Kan inte komma ihåg att jag hade något alls, men hade jag ett så antar jag att jag inte höll det.

Vad har du lärt dig i år?
Har lärt mig massor med saker, men kommer inte ihåg något speciellt just nu. Har märkt under året är att oavsätt hur snäll du än är till människor kommer du högst antagligen ändå bara få skit tillbaka, och att man inte ska döma någon efter utseendet. 

Blev året som du tänkt dig?
Jag hade inga förväntningar alls om hur året skulle bli. Jag startade året, vaknade varje dag och såg vad dagen hade att ge. Varje år hoppas man ju att det skulle bli det bästa året men det blir ju inte alltid så, inte detta år heller.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, dock kan jag inte komma på någonting speciellt just nu. Minns inte så mycket av året haha...

Vad var din största framgång i år?
Jag lyckades sluta tänka på allt dåligt jag hittar på mig, och istället acceptera mig precis som jag är. Om jag ännu skulle lyckas bli nöjd med mig skulle det vara underbart. 

Favorit.... i år?
... musik? Svårt att säga, men innan sommaren lyssnade jag mest på olika amerikanska artister/band och kanske allra mest på Simple Plan och We The Kings eftersom jag skulle på deras koncert. Efter sommaren lyssnade jag nog mest på olika brittiska artister, One Direction, Olly Murs, Rita Ora, osv. Självklart har jag lyssnat på annat också, och ett nytt favoritband har jag även skaffat mig. Flera faktiskt. Pojkband, 3 av dem. 
... film? The Hunger Games och Ted. 
... tv-serie? Har börjat se på massor med nya serier, och för tillfället följer jag över 20 olika serier (varav ungefär hälften varit på paus någon månad) men The Vampire Diaries är nog en av mina favoriter, samt komediserier som bland annat 2 Broke Girls.
... bok? The Hunger Games.

Vad spenderade du mest pengar på?
Kommer inte ihåg riktigt vad jag köpt, men jag antar att telefonen var den dyraste saken jag spenderat pengar på på en gång. Sen har jag ju köpt andra saker längs med året, så det är svårt att veta hur mycket jag spenderat på det.

Vad önskar du att du gjort mer/bättre?
Satsat på skolan och varit en bättre vän och person. Ska bättra mig nästa år.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Var i Helsingfors med min kompis, bodde hos min morbror, var på koncert, lagade mat, tappade bort mig. Best birthday ever.

Vad förväntar du dig av/ser du framemot i 2013?
Jag önskar att 2013 skulle bli ett bättre år än de tidigare varit, att jag lyckas välja en skola (oavsätt var den ligger) som jag faktiskt vill vara i och inte hoppar av mitt i eller ångrar mig innan jag hunnit börja, att jag lyckas bli nöjd med mig själv, kanske samla in lite pengar. Dessutom har jag en koncert som väntar i april, kanske en till i juni om jag får biljetter. Jag hoppas bara det är ett bra år helt enkelt.

Life is a bitch

02.49 pm / daily life

Var påväg till min mormor på onsdagen men snubblade i trappan och fingret gick ur led, operation imorgon. LIVET LER. En bit av benet har lossnat så fingret hålls inte på plats mer, kan inte använda handen på 5-6 veckor efter operationen. Är sjukt nervös, speciellt eftersom jag kommer vara vaken hela tiden. Wish me luck. Väckning klockan fem på morgonen för att hinna till Töölö till halv åtta, som tur slipper jag hem till natten. 

Bloggningen kommer lida otroligt mycket på grund av detta eftersom jag kan inte fota och det är sjukt jobbigt att skriva med bara fem fingrar på datorn så om jag har några intressanta mobilbilder att visa, hittar gamla bilder eller orkar skriva ett inlägg så är det det som gäller i ca. två månader framåt. 

< så ser fingret ut just nu, när jag kom hem från Ekenäs sjukhus på onsdagen hade jag hela handen i bandage. Som ni ser har jag ett blåmärke på handen också, under fingret.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julklappar

11.57 pm /

IMG_6186bloggpresent
Fick lite kläder. Peak huppare/munktröja/jacka whatever, svartvit stickad/virkad (vet inte skillnaden haha) tröja och ett par innetossor, ni vet såndär jätte sköna? Click here för bättre bild på dem.

IMG_6205bloggpresent
One Direction 2013 kalender, skrivblock (?????????) och Take Me Home-albumet. 
 
IMG_6202bloggpresent
Justin's bok Just getting started (gråter eftersom den är på svenska, vill ha den på engelska juuuuuu) och Pattie's bok Nowhere but up. 
 
IMG_6192bloggpresent
Justin's parfym Girlfriend.

Dessutom fick jag pengar, snyggaste killarna kalender, choklad, ny handväska, 'scented body mist' (någon som vet vad det egentligen är? ingen i min familj vet haha), och Spotify Premium. ❤ Helt nöjd med julklapparna, dock lite "missnöjd" att jag inte fick några dvdn (får alltid! förra året var det nästan det enda jag fick) och att Justins bok var på svenska. Förväntade mig även mer pengar faktiskt (får alltid nästan 400€ och jag behöver pengaarrrr) men å andra sidan var det mesta jag fick ganska dyrt och min bror har precis flyttat hemifrån så det for pengar till hans julklappar också. Varför jag skriver denna roman vet jag inte, ingen bryr sig. 

Tror jag åker till min mormor imorgon, så förvänta er inte några inlägg innan skolorna börjar igen. Förutom ett tidsinställt i slutet av veckan. Ha det finfint tills det! 

it's the most beautiful time of the year

12.42 am / daily life

NimetönblogggglolIMG_6109bloggggggIMG_6157blogglol
Då var årets julafton förbi, hoppas ni alla haft en bra dag med god mat och fint sällskap. Har tillbringat dagen hemma med mamma och bror och fått helt nice julklappar. Ska lägga upp, antagligen imorgon, lite bilder på vad jag fått. 

Kan ännu tillägga att jag har planerat att publicera ännu under detta år tre inlägg, ett är tidsinställt, men jag vet inte om jag hinner med alla eftersom jag kanske åker till min mormor under nyåret. Dessutom har jag planerat lite nya saker i bloggen för nästa år, men ska se lite hur det blir med det ännu i början. Måste satsa mycket på skolan nu de sista månaderna och sånt så, men ska försöka och göra mitt bästa.

Ha en bra fortsättning på julhelgen osv.

6/12/12

06.23 pm / daily life · food

IMG_6086redblogg
IMG_6068redbloggIMG_6060
Medan alla andra finländare tycks fira självständighetsdagen med fina middagar tillsammans med familjen och slottsbalen på tv, blogga om att det är självständighetsdag och visa bilder på finlandsflaggan så är jag ensam hemma, sover halva dagen, lyssnar på julmusik, lagar min favoritmat och visar bilder på mat på bloggen och är en stolt britt by heart och ser på Harry Potter istället för balen. Kanske fixar en ny bloggdesign också senare, får se. Skulle annars titta på balen och twittra om alla fula klänningar men vår president skrämmer livet av mig så jag håller mig borta.