it gets better - Bli nöjd över din kropp

08.46 pm / health & positivity · writing

Nästan det största problemet unga flickor, och pojkar har, är kroppen. Vi känner oss obekväma och hittar endast fel på den. Magen putar, låren är för breda, armarna är för korta, osv. Faktan är den att ingen skillnad hur vi ser ut, hur långa eller korta vi är, hur runda eller smala vi är, så är vi perfekta precis som vi är. Och högst antagligen är vi själva de enda som ser bara fel på oss. Här är några tips på hur du kan komma igång med kriget mot din kropp, hur du blir nöjd och stolt över den och slutar dölja den

Sluta tänka på alla fel du ser. Ta en titt i spegeln och räkna upp allting du gillar med din kropp. Det finns alltid någonting. Det behöver inte vara någonting stort, någonting man ser. Dina ben kanske är starka, och det är redan en bra sak. Försök hitta på vad som helst, minsta lilla sak också med din kropp som är bra. Varje gång du tänker att din mage är stor, sluta genast tänka på det. Blockera tanken helt, och fokusera istället på de bra saker du har tänkt ut. 

Det många gör fel är att de jämför sig själva med andra. Det du absolut inte ska göra är att jämföra dig med en modells kropp du har sett på bilder. Alla av dem är mer eller mindre photoshoppade. Dessutom får de hjälp av en massa professionella människor som berättar hur de ska äta och träna. Men du kanske tycker att din kompis har en perfekt kropp, men du ska inte jämföra dig med din kompis heller. Du kanske hatar din och skulle göra vad som helst för att få din kompis. Faktan är dock den, att din kompis kanske tycker exakt samma sak om din kropp. Om du en dag skulle på något magiskt sätt vakna upp med din kompis kropp, skulle du antagligen inte gilla den ändå. Varför? För att det är din. Även om den ser annorlunda ut, skulle du hata den mer eller mindre. Det enda du kan göra är att bli nöjd med den du har, det skulle du också måsta göra även om du skulle ha den perfekta kroppen du ser på alla andra.

Alla tittar ner på dig för att du är fet. Alla tittar ner på dig för att du har en finne på näsan. Alla tittar ner på dig för att du har någonting nytt på dig. Nej, det gör de inte. Det är högst antagligen bara du som inbillar dig. Du tycker att du är fet, att din finne är stor, ful och det första man ser på ditt ansikte och du är osäker på hur du faktiskt ser ut med det nya du har på dig. Det är DU som inbillar dig eftersom DU är osäker, inte DE som går omkring och pekar ut allting fult på dig då de ser på dig. Du måsta sluta tänka på hur ful och äcklig din kropp är, för ingen annan gör det heller. Alla är allt för upptagna med sig själv, de har inte tid att peka ut allting dåligt på dig hela tiden. 

Är du till exempel överviktig eller liknande, kanske det är bra om du väljer att träna ordentligt och börja äta nyttigare och mer. SLUTA ALDRIG ÄTA HELT, ELLER TRÄNA MER ÄN VAD DU ÄTER. Ät aldrig bara en gång i dagen ett bröd utan pålägg och ett glas vatten. Ät mycket, och nyttigt, minst 5 gånger per dag ordentliga portioner. Lämna bort hamburgare, chips, godis och all onödig läsk på vardagar och ät tillexempel sånt bara en gång i veckan. Slutar du äta helt och tränar mycket mer än vad du borde kan det leda till ätstörningar, och slutar man äta brukar vikten ofta öka istället för att sänkas. Gör du detta - äter ordentligt, sover tillräckligt och tränar passligt ser du inte bara ändringar på kroppen eller lägre siffror på vågen, du mår även mycket bättre både fysiskt och psyksiskt.

Bete dig mot din kropp som om den är din bästa vän. Var snäll med den. Smörj in den, gå på massage, sköt om dina fötter, fixa dina naglar, klä dig fint. Tänk dig att den också har känslor och blir ledsen. Du behöver inte gömma din kropp och hata den, var snäll och älska den. Gör den nöjd och glad. Det skulle din bästa vän också gilla. 

Säger någon att du är tjock, ta inte åt dig. Skit i kommentaren och vänd det till något bra. Tänk dig att 'skit i det, jag är ändå bra som jag är', 'jag behöver inte vara smal för att vara vacker' eller liknande. Tar du åt dig av elaka kommentarer kommer du aldrig bli nöjd, för elaka kommentarer kommer man alltid få, oavsett hur man ser ut. Att lära sig att inte ta åt sig kan vara svårt, men det är bara att träna. Om jag har lärt mig det även om jag har relativt dåligt självförtroende, så kan du också. 


"To all the girls that think you're ugly because you're not size 0, you're the beautiful one. It's society who's ugly"
- Marilyn Monroe

Fick en kommentar om att jag ska börja med självförtroende tips, så jag började med tips på hur du blir nöjd över din kropp. Självförtroende tipsen kommer att vara i många olika inlägg, de kommer handla om olika saker. Nästa gång blir det någonting annat än självförtroende, har ni någon önskning på vad?

TONIGHT LET'S GET SOME AND LIVE WHILE WE'RE YOUNG

07.10 pm / music & concerts


ilmoitusasiaa

10.51 pm / daily life · uncategorised

^no idea vad rubriken är på svenska
 
Har skaffat en till blogg, ska bli intressant att se vad det blir med den haha. Det är en musikblogg, kommer uppdateras varje dag/nästan varje dag med någonting nytt som har med musik att göra. Just nu för tillfället syns inte bakgrunden, men det ska fixas. Klicka er till den här. 

Dessutom har jag skaffat mig en ny telefon, den jag hade tidigare var bara skit och funkade in te alls längre, så har nu en Samsung, som jag än så länge älskar. Detta betyder instagraaaam wiii. Heter nnicoleelisabeth, följ mig gärna. Om ni dock inte har instagram men vill se mina bilder, kan ni se på dem häär
 
Detta veckoslut, om jag har tid, ska jag också publicera första inlägget i den nya kategorin, och tills dess tror jag att bloggen kommer vara ganska död. Skola, you know. Thank god att vi imorgon börjar lite senare än alla andra dagar.


Coming soon: ny kategori

07.59 pm / daily life · writing

Tänkte skriva ett låååångt inlägg om hur alla tonåringar ska sluta banta och hålla på, men vad skulle det egentligen hjälpa? Några ord i ett blogginlägg av en tonåring nobody flicka om hur dumt det är skulle knappast betyda så mycket till någon egentligen. Och det är väldigt svårt att få ut allting jag vill i ett enda inlägg. Har hållt på att skriva inlägget i över en vecka, men jag har en bättre idé. Hoppas jag.

En helt ny kategori i bloggen, som jag hoppas kommer att öppna ögonen på människor. Det jag kommer skriva betyder kanske inte så mycket till någon, men jag tänker försöka och hoppas på det bästa. En av mina önskningar är att kunna hjälpa till människor, och jag tänker börja med det nu. Och även om jag kanske inte är den bästa på att skriva, eller får ut exakt det jag vill berätta, så kommer jag göra mitt bästa. 

Jag kommer att skriva allt från bantning, självförtroendetips till självmordstankar, i princip allting som kan sväva omkring i en tonårings huvud. Vissa ämnen är svårare att skriva om än andra, och jag kommer troligen att skriva om saker jag inte har någon erfarenhet av, men jag tänker försöka. Ta upp mina åsikter, ge tips osv, i hopp om att någon kommer att läsa och ha nytta av det jag skriver.  

Jag kommer börja så snabbt jag hittat på ett namn till kategorin, då jag har tid och kommit på vad jag ska börja med att skriva om. Jag tar också gärna emot idér - tips på ämnen att skriva om, ämnen ni vill veta mina tankar och åsikter om, ämnen ni vill ha mina tips om. Så länge det har med saker som en tonåring kan gå och grubbla om, är inget förslag dumt. Så i princip är ingenting alls dumt. Det kan vara hur musik påverkar oss, mobbning, varför vi gör självmord, vad jag tycker om samhället, helt vad som helst.
saturday night

12.26 am / daily life

Uttråkad yes. Har varit i full gång hela dagen (dvs. sen ett tiden), var till butiken och efter det förberett för kvällen med Mimmi. Ungefär halv sex kom Ia och Fanny hit och vi typ firade F's födelsedag, såg på film, åt och så. Inget speciellt, men helt kul. Nu är jag helt proppmätt av allt vi ätit och vill inte se mat på ett år (jk, sitter och funderar på att äta lite pizza just nu). Ska läsa några kapitel av The Hunger Games nu, är helt i panik eftersom jag ska ha den läst till onsdagen och har typ 200 sidor kvar, och jag suger på att läsa (började med den på våren, har fortfarande inte läst ens ena boken ehehe)

En fråga, vad tycker ni egentligen om inlägg där jag berättar mina åsikter om någonting, vad jag tycker och tänker om olika saker och så? Har tänkt på att skriva ett till igen men idk, är inte van vid så "många" på en så kort tid så är osäker, vill ni läsa sånt?

some days are worse than others

10.53 pm / daily life · uncategorised

- var på nå möte liknande sak i skolan, boring as fuck. fick inte ens veta något jag inte redan visste
- fick huvudvärk av det
- börjar få flunsa igen och har känt mig sjuk hela dagen, har dock ingen feber/stegring
- gjort en uppsats och presentation och ingenting ville fungera som det ska aka open office sucks
- har varit på humör att göra en massa kuliga grejjer (händer inte ofta nuförtiden) men skolan och läxor etc tog all min extra tid 
- fattar noll av matematiken
- onödat pengar och märkt att jag inte har mycket kvar shittt
 


++ kommit fram till vilken skola jag högst antagligen kommer söka till dvs om mitt betyg räcker till (vilket jag hoppas eftersoom jag verkligen inte tänker bli kvar i denna stad)
++ fixat prao plats för v46 
++ fått veta att sturm und drangs nya skiva kommer ut om 2½ vecka!!!1 dock - för att jag saknar dem väldigtväldigt mycket
++ var aktiv på finska timmen idag!!! händer aldrig
++ mat
 


bilderna från weheartit, klicka för att komma till 'källan'