FILMTIPS: Thirteen

08.43 pm / tv & movies

Thirteen handlar om Tracy, en vanlig 13 årig mammas flicka som är duktig i skolan och sköter allting bra. Hon har inte många vänner men verkar vara nöjd med det hon har, tills hon börjar umgås med skolans populäraste tjej Evie och allting ändras. Hennes vardag är nu alkohol, droger, sex, brottslighet och det lämnar sina spår i familjen.

Filmen är en ungdomsfilm som är värd att se, och många av dagens ungdomar känner säkert igen sig i den. Allting händer så fort och mittiallt, Tracys mamma ser en förändring i sin dotter, men kan inte se sanningen i tid.  

Många säger att det är en jätte bra film, men jag själv tycker att som en film var den helt okej, inget speciellt, men det är handlingen som gör filmen bra och det är den man ska tänka på.



Jag vet inte varför, men jag älskar ungdomsfilmer som handlar om saker som det här, mobbning och hur det kan förändra och påverka en tonårstjej samt konsekvenserna av det som hänt. Dock det som är mindre roligt är att inse hur dessa filmer faktiskt stämmer in på många av dagens ungdomar, hur många som faktiskt är med om saker som dessa filmer handlar om innan de ens gått ut grundskolan.

Ja ha sett dendä filmen nångång, tycker oxå att den va int någo extra men helt bra :D

Sv: Haha aijaa :D

Ja ha sett dendä filmen nångång, tycker oxå att den va int någo extra, men helt bra :D

Sv: Haha aijaa :D

tack :)

haha åh fick den filmen när jag fyllde tretton ;)



Leave a comment on this post here.

Leave your email to be notified when your comment has been answered. It will not be shown to anyone but me.
Please be nice when commenting. Thank you.


name:

e-mail: (only visible for me)

url:

comment: