Amanda Todd

12.51 am / writing

Ni alla vet nog denna tjej, visst? Amanda Todd, en 15 åring flicka som gjorde självmord för några dagar sedan. Händelsen har fått väldigt mycket uppmärksamhet över internet, det finns facebook grupper om henne, RIP Amanda Todd trendade flera timmar på twitter, det har skrivits nyheter om henne osv. 

Kort sagt la hon ut en video på youtube (se^) där hon berättar att hon brukade videochatta med människor på internet, först kallade de henne vacker etc och sedan ville de att hon skulle visa sina bröst och hon gjorde det. Ett år eller något senare kontaktade en kille henne på facebook som hade en bild på hennes bröst och han hotade henne att visa bilden för alla hennes vänner och familj etc. Han gjorde det och hon fick en massa skit för det och blablabla. Alla började mobba henne, kalla henne ord osv, hon böt skola och allting var bra tills de också fick veta om bilden. Till sist orkade hon inte och gjorde självmord. 

So basically, hon blev mobbad för någonting väldigt dumt hon gjorde och sedan orkade hon inte med mobbningen mer. Men jag förstår inte. Varför får hon så mycket uppmärksamhet, då alla hundratals andra ungdomar inte får det? Hon är bara en i mängden, ingenting speciellt. Det är hundratals unga som har varit nobody's på internet hela deras liv, gör självmord pga. mobbning är ingen märker någonting. Amanda var också en nobody, enda tills hon gjorde självmord då alla mittiallt visste om henne. 

Varför? Jo, för att hon är vacker. All uppmärksamhet är bara för hennes utseende. Alla bryr sig om hennes död bara för att hon var en vacker. Skulle hon vara ful och tjock skulle ingen bry sig. Men hon är vacker och smal så alla bryr sig. 


Ibland undrar jag nog vad människor har för fel. Jo, mobbning är fel. Jo, mobbning kan leda till självmord. Men for fucks sake, uppmärksamma ALLA ungdomar, gamla gubbar och äldre kvinnor som gör självmord pga. mobbning. INTE endast fina 15 åringa flickor. 

Samma sak gäller med försvunna personer. Man kan se på internet en artikel om att någon har försvunnit, en bild på personen och ett nummer man kan ringa till om man ser honom/henne. Inte ens ett namn nämns alltid. Men om personen är vacker, tjej och kring 15-16 år finns det massor med artiklar hela tiden. 

Min point: Man uppmärksammar människor pga. utseendet, inte pga. vad som hänt. What a sick world we live in.

Om jag ska vara ärlig, så bryr jag inte mig at all om att Amanda har gjort självmord. Inte egentligen. Jag tänker inte bry mig mer om hennes död vad jag bryr mig om någon annan persons, som gjort självmord pga. mobbning. Visst är det fel att människor inte orkar med smärtan mer och gör självmord, visst är det synd att det går så långt, men jag uppmärksammar inte alla andra hundra personer, varför skulle Amanda vara något speciellt? Tbh, allting började med att hon själv gjorde något utan att tänka efter. Eget fel typ. 

I'm not even sorry for not caring. Hate me if you want. My opinion.


AMEN, finns no inget att tillägga. De e synd att man alltid uppmärksammar dom "vackra", också i sånhäna saker. Samma va de ju me dendä ena finska flickan som va jättelänge försvunnen förra åre (kommer du ihåg?), hon va ju söt och gulli o alla va ju helt omg va ha hänt, hon e så söt, vafö händer sånhänt ti en så fin flicka... O så had hon åka mopo i fyllan o drunkna i en sjö, elr någo liknande o alla va helt, oj va synd. Men om de sku ha vari nån int så "vacker" enligt dom flesta så sku de säkert int ha blivi lika stor juttu....

Kan faktiskt hålla med dig, till viss del. ALLA bör uppmärksammas lika mycket, inte bara de som såg ut som samhället vill att folk ska se ut nu för tiden. Lika tragiskt oavsett utseende. Ingen ska behöva bli behandlad så dom inte längre vill leva..

Hm, konstigt det där.. Men om man ska se någonting positivt i det hela så är det ju att mobbning uppmärksammas.

Jag håller fullständigt med dig! Jätte bra skivet också. :)
Sv: Tack! Ja redigerar bilderna i Photoshop Elements 10. ;)



Leave a comment on this post here.

Leave your email to be notified when your comment has been answered. It will not be shown to anyone but me.
Please be nice when commenting. Thank you.


name:

e-mail: (only visible for me)

url:

comment: