it gets better - Bli nöjd över din kropp

08.46 pm / health & positivity · writing

Nästan det största problemet unga flickor, och pojkar har, är kroppen. Vi känner oss obekväma och hittar endast fel på den. Magen putar, låren är för breda, armarna är för korta, osv. Faktan är den att ingen skillnad hur vi ser ut, hur långa eller korta vi är, hur runda eller smala vi är, så är vi perfekta precis som vi är. Och högst antagligen är vi själva de enda som ser bara fel på oss. Här är några tips på hur du kan komma igång med kriget mot din kropp, hur du blir nöjd och stolt över den och slutar dölja den

Sluta tänka på alla fel du ser. Ta en titt i spegeln och räkna upp allting du gillar med din kropp. Det finns alltid någonting. Det behöver inte vara någonting stort, någonting man ser. Dina ben kanske är starka, och det är redan en bra sak. Försök hitta på vad som helst, minsta lilla sak också med din kropp som är bra. Varje gång du tänker att din mage är stor, sluta genast tänka på det. Blockera tanken helt, och fokusera istället på de bra saker du har tänkt ut. 

Det många gör fel är att de jämför sig själva med andra. Det du absolut inte ska göra är att jämföra dig med en modells kropp du har sett på bilder. Alla av dem är mer eller mindre photoshoppade. Dessutom får de hjälp av en massa professionella människor som berättar hur de ska äta och träna. Men du kanske tycker att din kompis har en perfekt kropp, men du ska inte jämföra dig med din kompis heller. Du kanske hatar din och skulle göra vad som helst för att få din kompis. Faktan är dock den, att din kompis kanske tycker exakt samma sak om din kropp. Om du en dag skulle på något magiskt sätt vakna upp med din kompis kropp, skulle du antagligen inte gilla den ändå. Varför? För att det är din. Även om den ser annorlunda ut, skulle du hata den mer eller mindre. Det enda du kan göra är att bli nöjd med den du har, det skulle du också måsta göra även om du skulle ha den perfekta kroppen du ser på alla andra.

Alla tittar ner på dig för att du är fet. Alla tittar ner på dig för att du har en finne på näsan. Alla tittar ner på dig för att du har någonting nytt på dig. Nej, det gör de inte. Det är högst antagligen bara du som inbillar dig. Du tycker att du är fet, att din finne är stor, ful och det första man ser på ditt ansikte och du är osäker på hur du faktiskt ser ut med det nya du har på dig. Det är DU som inbillar dig eftersom DU är osäker, inte DE som går omkring och pekar ut allting fult på dig då de ser på dig. Du måsta sluta tänka på hur ful och äcklig din kropp är, för ingen annan gör det heller. Alla är allt för upptagna med sig själv, de har inte tid att peka ut allting dåligt på dig hela tiden. 

Är du till exempel överviktig eller liknande, kanske det är bra om du väljer att träna ordentligt och börja äta nyttigare och mer. SLUTA ALDRIG ÄTA HELT, ELLER TRÄNA MER ÄN VAD DU ÄTER. Ät aldrig bara en gång i dagen ett bröd utan pålägg och ett glas vatten. Ät mycket, och nyttigt, minst 5 gånger per dag ordentliga portioner. Lämna bort hamburgare, chips, godis och all onödig läsk på vardagar och ät tillexempel sånt bara en gång i veckan. Slutar du äta helt och tränar mycket mer än vad du borde kan det leda till ätstörningar, och slutar man äta brukar vikten ofta öka istället för att sänkas. Gör du detta - äter ordentligt, sover tillräckligt och tränar passligt ser du inte bara ändringar på kroppen eller lägre siffror på vågen, du mår även mycket bättre både fysiskt och psyksiskt.

Bete dig mot din kropp som om den är din bästa vän. Var snäll med den. Smörj in den, gå på massage, sköt om dina fötter, fixa dina naglar, klä dig fint. Tänk dig att den också har känslor och blir ledsen. Du behöver inte gömma din kropp och hata den, var snäll och älska den. Gör den nöjd och glad. Det skulle din bästa vän också gilla. 

Säger någon att du är tjock, ta inte åt dig. Skit i kommentaren och vänd det till något bra. Tänk dig att 'skit i det, jag är ändå bra som jag är', 'jag behöver inte vara smal för att vara vacker' eller liknande. Tar du åt dig av elaka kommentarer kommer du aldrig bli nöjd, för elaka kommentarer kommer man alltid få, oavsett hur man ser ut. Att lära sig att inte ta åt sig kan vara svårt, men det är bara att träna. Om jag har lärt mig det även om jag har relativt dåligt självförtroende, så kan du också. 


"To all the girls that think you're ugly because you're not size 0, you're the beautiful one. It's society who's ugly"
- Marilyn Monroe

Fick en kommentar om att jag ska börja med självförtroende tips, så jag började med tips på hur du blir nöjd över din kropp. Självförtroende tipsen kommer att vara i många olika inlägg, de kommer handla om olika saker. Nästa gång blir det någonting annat än självförtroende, har ni någon önskning på vad?

Bra! (y)

Sv: Haha ;D ja ha int hunni spela den sönder ännu men det kmr väl snart o ;P

Sv: Haha, du får skicka sen när ja nästa gång har nångång igen frågestund ;P

Ergoterapeut e alltså en som hjälper människor som har nån sjukdom elr skada som hindrar ett "normalt" liv, så man hjälper dom me vardagliga saker o har också lite kuntoutusta :D

i mitten då ja läst så såg ja ddendä "justin bieber" juttun o hu många dagar de e kvar så ja va helt "iiiiiiiik omfgomfg" :DDDDDD äääääh men dedä va bra skrivet. fast mitt självförtroende e endå helt paskana o nä ja kan it välja ut någo som e bra då ja int sir någå braaaa äääääääääääh. vittu

Folk ägnar så mycket energi till att hitta fel på sig själv, istället för att lägga den på något annat, något roligare.. Om ändå bara alla kunde inse hur vackra de är, precis som dom är. :)



Leave a comment on this post here.

Leave your email to be notified when your comment has been answered. It will not be shown to anyone but me.
Please be nice when commenting. Thank you.


name:

e-mail: (only visible for me)

url:

comment: